1 Eylül 2010 Çarşamba

Html'ye giriş (Hyper Text Markup Language)

Arkadaşlar, Php dilini örneklerdirerek anlatmaya çalışacağım.Bunun için ilk olarak neleri bilmemiz gerektiğine gelelim.
  • İlk olarak internet sayfalarının omurgası diyebileceğim html dilini bilmemiz gerekiyor. Çünkü yapacağımız herşey onun üzerine inşa ediliyor.
Örnek Html kodu;
<html>

<head>
<title>Yeni Sayfa</title>
</head>
<body>
<h1>Örnek bir başlık metni</h1>
<h2>Örnek bir alt başlık metni</h2>
<p>Örnek bir paragraf içinde <a href="?">örnek bir bağlantı (link)</a>.</p>
</body>
</html>

Eğer html ismini ilk defa duyuyorsanız altta size vereceğim linkten
indirebileceğiniz kaynaklardan faydalanabilirsiniz. Fakat ben html diline
yeteri kadar hakimim diyorsanız sonraki derslerimizden devam edebilirsiniz.
  • İkinci olarak bu kodları hangi programları kullanarak yazabilieceğinizden biraz bahsedeyim.İlk olarak Windows'un kendi üzerinde var olan Not Defterini kullanarak bu kodları yazabilirsiniz.Daha görsel bir arayüz isterseniz; NotePad, Codeblaster, DreamWeaver, RapidPhp gibi çeşitli yazılımlarıda kullanabilirsiniz.
Hangisi daha iyi gibi bir soru sorabilirsiniz. Bunun cevabını kendiniz bulacaksınız. Çünkü görselliği ve kullanışlılık kişiden kişiye değişmektedir. Bu yüzden bu programları deneyerek kedninize en uygununu seçebilirsiniz.
  • Üçüncü olarak php (localhost) sunucu tarafında çalışan bir kodlama olduğu için ek bir program kurmanız gerekli. Wamp programını kurarak bu sorunuda giderebilirsiniz.
  • Wamp server'ı kurduktan sonra php dilinde hazırladığınız dosyaları C:Wamp/www klasörünün içine kaydetmelisiniz. Sonrasında başlat çubuğunun sağ tarafında wampın simgesine tıklayarak localhosta erişerek hazırlamış olduğunuz kodları çalıştırabilirsiniz.

Html Notları : İndir
Wamp Server : İndir

Hiç yorum yok: