25 Ocak 2011 Salı

Ubuntu'da Mozilla Firefox Backspace Tuşunu Aktif Etme (Backspace Tuşu Çalışmıyor)

      Sevgili Ubuntu kullanıcıları!!!

    Ubuntu'yu büyük bir istekle kurdunuz. İşletim sisteminizin vermiş olduğu güvenle Firefox'u kullanarak net'te gezintiye çıktınız. Tabi bazen bu gezi sırasında geriye dönüp başka yerlerde gezmeniz gerekebilir. Bunu için klavyenizdeki “Backspace” tuşuna baştınız. Ama o da ne bilgisayarınız sizden aldığı komuta cevap vermiyor. Halbuki şu ana kadar böyle bir problemle karşılaşmamıştınız. İnternet explorer da bu işlemi milyon defa yapmıştınız. Hatta Windows'da Firefox'u kullanırken de böyle bir problemle karşılaşmamıştınız. Bu yazıyı okuyorsanız sizde benim gibi bu problem ile karşılaşmışsınızdır. Bunu çözmek ise çok basit!!!

Firefox'un adres çubuğuna

about:config 

yazıp enter tuşuna basın. Gelen ekranda dikkatli olacağıma söz veriyorum butonuna basın. Ama verdiğiniz bu sözü sakın unutmayın. Sadece işinizi halledeceğiniz değişiklikleri yapın. Amaaaan nasıl olsa geri alırım deyip bilmediğiniz değişiklikleri yapmayın. Neyse bu kadar geyik yeter. :)

Gelen ekanda “Filter” kısmına “backspace” yazın

“browser.backspace_action” ın değeri 2 olarak gözükmektedir. Bu 2'yi yerine 0 (sıfır) yazın. Artık gönül rahatlığıyla backspace tuşunu kullanabileceksiniz. 


Hiç yorum yok: