29 Haziran 2010 Salı

7 - ÖĞRETMENLERİMİZDEN TAVSİYELER

Tülin Alkan-Balıkesir Lisesi Biyoloji Öğretmeni

Sanal gerçeklik teknolojisi Biyoloji’de birçok konuda kullanılabilir. Hücre yapısı, DNA eşlenmesi, organeller gibi konularda hücre içi resimlerin birleştirişmesi ile etkili bir anlatım yapılabilir.


Sibel Mutlu-Balıkesir Lisesi Biyoloji Öğretmeni

Biyoloji ders konuları, sanal gerçeklikle anlatılmaya çok uygundur. Birçok konuda kullanılabilir. Örnek olarak; hayvanat bahçelerinin panaromik görüntüleri, hayvan türlerinin anlatılmasında kullanılabilir.


Bedia Narlı- Balıkesir Lisesi Edebiyat Öğretmeni

Sanal gerçeklik teknolojisi kütüphanelerin tanıtılmasında kullanılabilir. Buralarda bulunan eserlerin tanıtılması için kullanılabilir.



Kazım Koçer-Balıkesir Lisesi Bilgisayar Formatörü

Okul tanıtımları için bu yöntem kullanılabilir. Ayrıca, turistik bölgelerin ve özelliklerinin öğretilmesi için de kullanılabilir.




Muammer Genç-Karesi İlköğretim Okulu

Son yıllarda gelişmeye başlayan bilişim teknolojileri, insanların bilgiye daha hızlı ulaşmasını sağlamaktadır. Bu teknolojilerin eğitime uyarlanması başta zaman olmak üzere birçok yönde yarar sağlamakta ve eğitim şeklini değiştirmektedir.

Sanal gerçeklik de eğitimde kullanıldığı takdirde bizlere birçok yarar sağlayacaktır. Öğrenciler, bu teknoloji kullanılarak hazırlanmış bir materyal üzerinde çalışma yaparken, hem okuyarak, hem de nesneleri görerek öğreneceği için, bu yöntem daha kalıcı bir öğrenme sağlayabilir.

Hiç yorum yok: